Sügisvärvid Iirimaa kaunimates lossides


Iirimaa on Euroopa kõige suurem ja maailmas suuruselt kahekümnes saar ning ta jaguneb Iiri Vabariigiks (koosneb 26 krahvkonnast) ja Ühendatud Kuningriikidele kuuluvaks Põhja-Iirimaaks (koosneb 6 krahvkonnast). 
Metsikud ja karmilt ilusad maastikud, mäed, järved, maalilised külad, rikkalik ja lummav loodus, müüdid ja legendid ning loomulikult ajaloolised lossid – see on Iirimaa. 

Saage tuttavaks kahe Iirimaa pärliga – Ashford Castle ja Ballyfin.

ASHFORDI LOSS


See 800 aastat vana loss on tõeliselt tähelepanuväärne ja suurejooneline ajalooline ehitis, millel on riiklik tähtsus. Endine Guinnessi perekonna kodu, mis on aastate jooksul võõrustanud lugematul hulgal kuulsusi, sealhulgas Walesi printsi (kellest hiljem sai kuningas George V) ja president Ronald Reaganit. Aastal 2013 ostis lossivaldused Red Carnation hotellikett $25 miljoniga ja investeeris viie aasta pikkuse põhjaliku restaureerimistöö käigus veel $50 miljonit. Lisati 30-kohaline kinosaal, piljardisaal, sigariterrass.

Mahajäetud maa-alusesse tunnelisse rajati veinikelder degusteerimisruumidega ning lossi viimane silmapaistev täiendus on esmaklassiline spaakeskus. See kõik on teinud Ashfordi lossist ühe Euroopa kõige prestiižsema hotellikompleksi.  Lossi ümbritsevad kaunilt hoolitsetud aiad ja linnurikkad metsad, mis asuvad maalilise järve Lough Corribi kaldal.


Kalastamine ja falconry

Lough Corribi järv on üks Iirimaa kuulsamaid loodusliku pruunforelli ja atlandi lõhe püügipiirkondi. Forelli- ja lõhepüügi hooaeg kestab märtsi keskpaigast kuni septembri lõpuni, haugipüük aastaringselt. Ashfordi lossi ametlik koostööpartner Frank Costello on kõrgelt tunnustatud giid. Costello perekond on elanud ja töötanud Ashfordi mõisas juba kolm põlvkonda. Täna viib Frank oma kätega valmistatud paadiga Ashfordi külastajaid kas kalastama või lihtsalt paadiretkele, mille käigus vaadatakse ka järvel paiknevaid kauneid saari. Frank on mõnusa huumoriga nii kohalike kui külastajate poolt austatud loodusekspert, kes on muide abielus eestlannaga.


Falconry School ehk jahikulli kasvandus on loodud eesmärgiga harrastada metsloomade jahti nende loomulikus olekus ja elupaigas koolitatud röövlinnu abil. Ashford Castle Falconry School on Iirimaa vanim ja pakub külastajatele võimalust lennutada linde suurel territooriumil. Kuus juhendajat on aastaringselt ametis, et tutvustada lossi külalistele linde ja seda huvitavat ala.

Teil on harukordne eelis tunni aja jooksul meeldival privaatjalutuskäigul nautida loodust ja samal ajal selle harrastusega tegeleda. Saabumise hetkest minutite jooksul maandub lind teie kinnastatud käele. Eesmärk on jagada teiega ala põnevust ja kirge - kõike seda, miks sellega tegeletakse Iirimaal juba 4000 aastat.


Golf
Ashfordi lossi 9-rajaline pargiväljak pakub igas vanuses golfimängijatele ideaalset keskkonda oma oskuste lihvimiseks. Väljaku on projekteerinud tuntud Iiri golfiarhitekt Eddie Hackett ja selle rajamisel on omavahel loominguliselt lõimitud erinevad looduslikud elemendid.

Lisaks eelmainitud võimalustele on nimekirjas veel laskekool, ratsutamine, tennis, vibulaskmine, seikluspark, maastikusõit, jalgrattarent, kajakid, supilauad ja vesijalgrattad. Tänane Ashford Castle pakub tõeliselt ainulaadset kogemust, milleks on elegantselt segunenud minevik, olevik ja tulevik. See on kuninglik muinasjutt, milles saate kaasa lüüa kas eraviisiliselt, sõpradega, perega või töökaaslastega.

BALLYFIN - suurejoonelises maamajas asuv privaatne luksushotell Iirimaa südames. 

Ballyfin asub Slieve Bloomi mägede jalamil ja on koht, kust leiab ajalugu ja romantikat, rahu ja võimsat looduslikku ilu. Mõis on avatud vaid hotellikülalistele, seega pakub Ballyfin ideaalseid võimalusi idülliliseks puhkamiseks, lihtsalt rahus ja vaikuses olemiseks.

Ballyfin´it oli pikalt imetletud kui Iirimaa kõige rikkalikumat regentiaegset härrastemaja ning restaureerimise eesmärk oli taastada Ballyfin võimalikult autentsena. Täna leiab siit parima Iiri külalislahkuse ja 5-tärni maamõisahotelli, mis ei ole võrreldav ühegi teise majutusasutusega. Vaid kahekümne magamistoa ja privaatse ühe magamistoaga aiamaja 614 aakri suurusel kinnistul pakub diskreetsust ja privaatsust. See on ka ideaalne koht, mida broneerida eksklusiivselt väga eriliste sündmuste jaoks.


Ballyfinis on interjöörid kaunistatud iiri kunsti ja antiikesemetega kogu maailmast samasuguse rafineeritud elegantsi vaimus nagu seda nägid maja külastajad juba 1820. aastatel, kui Ballyfin ehitati. Majas on ka muljetavaldav raamatukogu 5000 haruldase teosega. Lisaks pakutakse siseruumides kunsti- ja arhitektuuriekskursioone, veini- ja viskidegustatsioone ja ajastutruid seltskondlikke kostüümiõhtuid.

Ajaloolised kivimüürid ümbritsevad 614 aakri suurust parki: järve ja iidset metsa, suursugust mõisaaeda, kanjoneid ja grotte. Siin jagub avastamist kõigile aia- ja loodushuvilistele - keskaegses stiilis torn, mis ehitati 1860ndatel aastatel; köögiviljaaiad; metsloomad, keda võib kohata varahommikustel jalutuskäikudel ning restaureeritud Edwardiaegne kiviaed.


Ballyfinis pakutavad välitegevused: 

savituvi laskmine (Clay Pigeon Shooting);
õhupüssist sihtmärgi laskmine (Air Rifle Target Shooting);
vibulaskmine;
ratsutamine;
hobuvankrisõidud;
pistrikujaht, jahikullide lennutamine looduses;
kalapüük järvel;
piknik;
paadisõit järvel;
jalgratta (või buggy-)sõidud mõisa valdustes.


Golf

Mõned Iirimaa parimad golfiväljakud on Ballyfinist paraja sõidutee kaugusel.

The K Club (81 km)
Mount Juliet (78 km)
The Heritage (30 km)


Mõlemat lossi külastades on unikaalne elamus tagatud.

Tags: Ireland Travel