Ultima Thule villa, Lucca Tabasalu

HARJU MAAKOND, HARKU VALD, TABASALU, LUCCA

Põhjamaiselt luksusliku villa Tabasalus on projekteerinud hinnatud arhitektide ja inseneride tiim - Tiit Trummal / arhitekt, Laur Lõvi / insener, Katrin Kuldma / sisearhitekt, Kristo Põlluaas / 3D visualiseeringud. Looduslikult unikaalses, privaatsust pakkuvalt vaikses ja mainekas naabruskonnas asuv omanäoline villa on loodud pakkuma erakordset elamiskogemust.


Planeeritud hoone mõõtmed:
Suletud netopind 400m2
Ehitusalune pind 250m2
Korruste arv 4
Kogupind 411 m²

Sanruumid: kuni 3 vannituba, minispa puusauna ja aurusaunaga, 2 eraldi wc-d
Eluruumid: avatud köök, avatud söögtuba jaa elutuba
Magamistoad: kuni 4 magamistoa võimalus
Abiruumid: sahver, garderoobbid, 2 panipaika, 2 majapidamisruumi, 2 välipanipaika, suveköök, terrassid
Küte ja ventilatsioon: maaküte, kaminahjude võimalus

PRIVAATSUS & LOODUSKESKKOND TALLINNA SÜDALINNAST 20 MINUTI KAUGUSEL

KRUNT

Krunt 1200 m2 asub looduslikult unikaalses ja elukeskkonnana luksuslikus Lucca külas Tabasalus. Lähedal on meri randade ja jahisadamatega, erakordselt kaunile matkarajale Tabasalu paeklindi serval saab astuda oma koduuksest. Tee Tallinna on värskelt ehitatud kaherealseks, linnast kaugemale pääseb ilma ummikuteta mööda looduslikult kauneid maanteid.

Lucca tänav on vaikne ja privaatne tupiktänav, piirkonnas on rikkalikult toidupoode, lisaks suurtele ka väikeseid itaalialikke gurmeepoode ka häid restorane ja kohvikuid.


ASUKOHT

Ultima Thule Villa LUCCA asub Rannamõisa maastikukaitseala piiranguvööndis unikaalsel kõrgel paeklindil. Villa on kavandatud 4-korruselise elamuna. Kavandatud hoone kõrgus ja korruselisus lähtub piirkonna ja hoone asukoha eripärast. Hoone on kavandatud 9 meetrit kõrge paeklindi serva äärsele alale. Hoone kõrguse loomisel on lähtutud klindipealse ala vaatelisuse säilimisest ning naaberhoone paiknemise eripärast. Hoolikaltt läbimõeldud plaaneeeringu ulemuseks on Tallinna piiiril tiheasustusalal erakordne privaatsus ja unikaalsed vaated loodusesse.

Elamule juurdepääs ja peasissekäik on kavandatud Lucca tänavalt hoone esimeselt korruselt. Neljandalt korruselt loob jalgsiühenduse Rannamõisa maastikukaitsealaga ja klindlipealse matkarajaga hoone ja klindiserva vahele kavandatud kergkonstruktsioonist sild.

Tabasalu paeklindilt avanevad vaated Tallinnale ja loodusele on paelunud inimesi läbi sajandite.

Inspiratsioon

62 meetri kõrgune ristkihtpuidust /CLT/ kortermaja, Toronto Tree Toweri, on inspiratsiooniks ni tehnilise lahenduse kui ka sooja ja inimliku minimalismi poolest. Ultima Thule Villa Lucca taotleb samuti naturaaalsust materjalikäsitluses ning rohelusse uppumist, olles nii ühtlasi diskreene kui ka silmapaistev.

PLANEERING

Neljas korrus - elukorrus - avatud köök, söögituba ja elutuba ning kabinet
Vaba planeeringuga, mitmetasandiline ning loodusesse ja avaratesse vaadetesse suunduvate akendega elukorrus on villa südameks. Siin asub suur avatud köök ja söögituba, elutuba ning loomingulisust soosiv kabinet. Kabinetist saab kujundada ka eraldi ruumi külaliste magamistoaks või ka suletud raamatukoguks- kabinetiks.
Ruumis, mis ühendab sujuvalt praktilisuse ja stiili. Ükskõik, kas naudite armastatud hetki koos lähedastega või võõrustate külalisi, köögist elutuppa ja sööginurka kulgev pingutuseta vool loob sõbraliku ja sooja õhkkonna. Avara ruumi keskpunktiks on kamin, mis pakub õdusat olemist ja lisab sellele erakordsele kodule hubasust.

Kolmas korrus - koduspa & master magamistuba - villa sauna osas on võimalus lõõgastuda nii Soome kui aurusaunas ja puhata eesruumis, kust saate astuda välja terrassile. Seal tervitab teid aastaringseks kasutamiseks mõeldud jacuzzi, kus on mõnus lõdvestuda, nautides samal ajal ümbritsevat loodust.

Teine korrus - siin paikneb ka privaatne kabinet, mis pakub rohkelt ruumi töötamiseks, lugemiseks ja mõtisklusteks. Teisel korrusel asub neli ruumikat magamistuba, kaks vannituba ja majapidamisruum. Ka ülakorrusel on eraldi elutuba, mis ühendab funktsionaalsuse rafineeritud disainiga.
Maja ümbritseb looduskaunis kinnistu, mis asetseb majesteetlike mändide all. Lõõgastumiseks ja meelelahutuseks mõeldud alal on lisaks õdus grillimaja, istumisnurgad ja väike puuviljaaed. Siin saate nautida rahu ja eksklusiivset naabruskonda, mida täiustab suletud värav. …mõistame, et luksusliku elamise puhul on iga detail oluline. Sukelduge selle privaatse villa hoolega viimistletud elegantsi, kus kõik aspektid on kujundatud kunstipäraselt, et ületada teie ootused. 



Esimene korrus Garaazh kahele autole, välipanipaik, tehnoruum, majapidamisruum, trepi- ja liftihall garderoobiga

ERITELLIMUSENA VALMIV CLT TEHASEMAJA - KVALITEETNE, VASTUPIDAV & KESKKONNASÕBRALIK

KONSTRUKTSIOONID

Ultima Thule Villa Lucca valmib tehasemajana eritellimusel CLT ehk ristkihtpuit-paneelidest. Vahelaepaneelid toetuvad kandvatele sise- ja välisseintele ning terastaladele. Rõdu konstruktsiooni moodustavad teraspostid ja terastalad. Vundament ja esimene korrus valatakse monoliitsest raudbetoonist.

Kõrgtehnoloogiline CNC-masinapark võimaldab tippkvaliteeti. CLT majadel on mitmeid eeliseid võrreldes teiste ehitusmaterjalidega. Ristkihtpuitmaja mikrokliima on tervislik ja meeldiv, siin pole vajadust aurutõkke kile järele. Võimalus väärikat ehtusmaterjali, puitu, eksponeerida ruumi sisearhtektuuris on moodne ja inimsõbralik. Uuringud kinnitavad, et lisaks esteetikale vähendavad puitpinnad sisekujunduses stressi, soodustavad keskendumist ja loovust.

Puidu looduslik struktuur reguleerib õhuniiskust, luues mugava isereguleeriva sisekliima. Eelistame CLT-d majaehituses, põhistruktuurina süsinikuintensiivse betooni ja terase asemel. CLT on kaasaegne ehitusaterjal mitte ainult väikeelamute, vaid ka suurte korrusmajade puhul.

Miks CLT / ristkihtpuit?

  • Jätkusuutlikkus: CLT on valmistatud taastuvatest puiduressurssidest, mis aitab vähendada sõltuvust mittetaastuvatest materjalidest ja toetab jätkusuutlikku ehitust.
  • Süsiniku sidumine: Puit omab võimet siduda süsinikku, aidates vähendada ehituse kogu süsinikujalajälge ja seega toetades kliimaneutraalsust.
  • Väiksem energiatarbimine: CLT tootmine nõuab vähem energiat võrreldes mõne teise ehitusmaterjaliga, mis aitab vähendada ökoloogilist jalajälge.
  • Tõhusam ehitusprotsess: CLT kasutamine võimaldab kiiremat ja tõhusamat ehitust, kuna elemendid on eelnevalt tehases valmistatud ja lihtsalt kokku pandavad ehitusplatsil.
  • Vähendatud ehitusjäätmed: Eelnevalt valmistatud CLT paneelid vähendavad ehitusjäätmete hulka, kuna need lõigatakse ja valmistatakse täpsemas mõõdus tehases.
  • Vastupidavus: CLT struktuurid on tugevad ja vastupidavad, mis tagab nende pika eluea ning vähendab vajadust sagedase hoolduse või uuendamise järele.
  • Kerge kaal: Kuigi tugev, on CLT suhteliselt kerge, lihtsustades transpordiprotsesse ja vähendades seeläbi keskkonnamõjusid.
  • Hea soojus- ja heliisolatsioon: CLT omab loomulikku isolatsioonivõimet, mis aitab reguleerida temperatuuri ja vähendada müra, tagades mugavama elukeskkonna.
  • Arhitektuuriline paindlikkus: CLT võimaldab erinevaid arhitektuurilisi lahendusi, olles paindlik materjal erinevate ehitusprojektide ja stiilide jaoks.
  • Ökoloogiline jalajälg: CLT tootmine vähendab ehituse ökoloogilist jalajälge, olles seega keskkonnasõbralik alternatiiv traditsioonilistele ehitusmaterjalidele.


VÄLISVIIMISTLUS
Projekteerimisel lähtuti vaid kõrgkvaliteetsete materjalide valimisest ning efektiivsest ruumikasutusest. Välisviimistlusse on valitud kergelt hooldatavad ning kvaliteetsed materjalid. Kasutatud on pestavat silikoonkrohvi Caparol, tsementkiudplaati EQUITONE PICTURA, looduslikku kivi ja parimat termopuitu turul THERMORY.


UKSED & AKNAD
Tubades on kolmekordsed puitalumiinium aknad. Kõikide akende raamid on peidetud hingedega ning käepidemed lapselukuga, mis tagab mugavuse ning turvatunde. Maja välisuksed ja garaaživärav on toodetud Saksamaa ettevõtte HÖRMANN-i poolt. Tegemist on terves Euroopas maineka ettevõttega. Välisuksed on terasest ukselehe ja alumiiniumist linkidega. Uksed garanteerivad hea soojusisolatsiooni ning turvalisuse.Tegemist on terves Euroopas maineka ettevõttega. Välisuksed on terasest ukselehe ja alumiiniumist linkidega. Uksed garanteerivad hea soojusisolatsiooni ning turvalisuse.
Kõrge müraisolatsiooniga siseuksed on toodetud Haapsalu Uksetehase poolt.

KÜTE & VENTILATSIOON, ENERGIAKLASS A
Maja kütteallikaks on elektril toimiv maasoojuspump, kõigis tubades on ruumipõhiselt reguleeritav põrandaküte. Siseruumide ühtse soojuse saamiseks on terves majas põrandaküte ning soojustagastusega ventilatsioon Vallox. Suveperioodiks on olemas sisseehitatud jahutussüsteem. Kulude optimeerimiseks on katusele paigaldatud lisaks veel keskkonnasõbralikud 26 päikesepaneeli. Antud küttekombinatsioon tagab majas A-energiaklassi märgise.

KOMMUNIKATSOONID
Majja on paigaldatud tsentraalne tolmuimeja, mille kasutamiseks pistikud on olemas läbivalt terves majas. Majas on tsentraalne vesi ja kanalisatsioon. Hoovis on eraldi oma puurkaevust tulev kastmisvesi. Hoonesse on paigaldatud valvesüsteemi kaabeldus ja videokaamerad, internetiühendus on lahendatud üle õhu leviva paketiga. Majja on paigaldatud tarbevee ringlus pump, mis hoiab oluliselt kokku vee tarbimist.

SISEKUJUNDUS

Sisedisainis on kontrastsed heledamad ja tumedamad toonid ideaalselt sobitatud omavahel hinnalise ja väärika kunstiga - kauneid maale leidub terves majas ja kõikides tubades. Märksõnadeks on rahulikud, heledad ja maalähedased toonid kontrasti lisavate tumedate seinte ja siseuste ning telliskiviseinte näol. Tammepuidust kivitasapinnaga köögimööbel sai värskendatud 2022.aastal, sealjuures vahetatud sai kogu tehnika ( garantii on veel kehtiv).Esimese korruse põrandaid katavad keraamilised plaadid, teisel korrusel tubades on puitparkett ning keraamilised plaadid märgruumides. 

Köök, avatud söögituba & elutuba

Köök sahvri ja päikeseloojangu terrassiga

Ajalooline maja andis ette nii inspiratsiooni kui ka piirangud. Teatrimaja olemus inspireeris kasutama külluslikke laerosette ja karniise, seinte dekoore ja profiiliga põrandaliiste. Elutoa lühter oli paigas kohe päris alguses - valge “Inflore” meenutab ju Teatri Majale sobivalt balletiseelikut. Suures plaanis oli paigas ruumistilistika visioon kuid alustasime loomulikult ruumi plaanist. Küsimus kuidas suur ja külalislahke pere elu mahutada parimal viisil 150 ruutmeetrile, et kõigile jaguks nii privaatsust kui ka koos olemise ruumi, oli selle kodu loomise stardimomendil esikohal. Kõrged laed andsid ruumidele nii elegantsi kui ka funktsionaalsuse. Suurte panipaikadega harjunud pererahva südamerahuks kavandasime abiruumid ja mahukad kapid, mis ulatuvad uhkelt lagedeni. Ülimalt oluline oli, et need ei mõjuks massiivsete ja rasketena, nii kavandasin nad seintesse sulanduvatena.

Foster S.P.A. kõrge kvalteediga köögitehnika, Cosentino kivitasapinnad. Ultima Thule Interjöörid on valinud Foster S.P.A. oma partneriks. Foster S.P.A. on Itaalia tippklassi roostevabast terasest köögitehnika tootja. Tehas Põhja-Itaalias valmistab näiteks ka kuulsa Arclinea roostevabad töötasapinnad. Kui soovite toodetega lähemalt tutvuda olete oodatud Ultima Thule Galeriis, või saatke hinnapäring.

Köök elutoa osana sulandub söögi- ja elutoaga tervikuks. Sooja puiidutoonik¨rvale sobb hästi roostevaba "Gun Metal" toon valamu, segisti ja seebidosaatori jaoks Foster S.P.A. roostevabast terasest minimalistliku disainiga ja kõrge kvaliteediga seeriatest.

Magamistoad

Magamistubadesse on planeerritud elegantsed garderoobid ja eritellmusel valmivad voodid.

Kodune minispa

Väike kodune spa on valguseküllane, kvaliteetsete detailidega

Vannitoad

Master magamistoa vannitoast avaneb vaade paeklindile,

SANITAARTEHNIKA
Vannitubades on Villeroy&Boch ning Axor Citterio sanitaartehnika ning kivivann.

Materjalid

Ultima Thule Villaon ehitatud väärikatest looduslikest mmaaterjalidest, mida eksponeerime maksmaallselt ka siseviimistluses